9 cărți pe care le recomand oricui

Nu mai e niciun secret că îmi place să citesc. Când prind o carte pe gustul meu și starea de spirit din momentul respectiv, greu o mai pot lăsa din mână. Uit să mănânc, uit că trebuie să dorm și orice încercare de a mă întrerupe să citesc este întâmpinată cu răspunsuri monosilabice.  😀

Acum, actul ăsta al cititului e tare personal. 10 oameni citesc o carte și e aproape ca și cum ar citi 10 cărți diferite, pentru că fiecare are modul lui unic de a privi lumea. Cu toate astea, sunt 9 cărți pe care le recomand cu încredere oricui (ordinea de mai jos e total întâmplătoare).

1. Întrerupătorul – H. Salem

Fiecare consecință este neașteptată, de unde și situațiile amuzante în care se trezesc personajele. O carte SF ce debordează de creativitate.

2. Cutia cu bomboane otrăvite – Anthony Berkeley

O carte de buzunar ce m-a surprins cu finețea cu care sunt țesute relațiile dintre personaje. O poveste care va trezi spiritul de detectiv din tine.

3. Papillon – Henri Charriere

Despre tenacitatea fără limite a unui prizonier și lupta pentru a rămâne în viață de-a lungul a nenumărate evadări. Un roman clasic impresionant.

4. Orașul și stelele – Arthur C. Clarke

Un SF, de data aceasta mai filozofic, care pune în oglindă două super-orașe și două moduri complet diferite de viață.

5. Viața face toți banii – Vlad A. Popescu

Pentru prospețimea stilului și simțul umorului, o surpriză plăcută de la un autor român contemporan.

6. SISSI. Împărăteasa Austriei – Jean Des Cars

Viața unei tinere împărătese care a avut curajul să provoace regulile curții, să scandalizeze, care a fost într-o permanentă căutare după ceea ce o împlinea și care totuși nu și-a găsit liniștea.

7. Arta simplității – Dominique Loreau‎

O carte, să-i zicem de dezvoltare personală, care exemplifică cât de mult ne place să ne complicăm viața și astfel s-o savurăm mai puțin.

8. Cercul mincinoșilor – Jean-Claude Carrière

Un mozaic de povești, lungi, scurte, recente sau tare de demult, din toate culturile. În fiecare poveste găsești ceva de învățat.

9. Ferma animalelor – George Orwell

Tot un roman clasic ale cărui lecții mai sunt valabile și azi. “Toate animalele sunt egale, numai că unele sunt mai egale decât altele”. Nu-i așa că din păcate se aplică?

Adaugă un comentariu

Your email address will not be published. Required fields are marked *